Hogyan segíthet az Etka - Jóga megőrizni fiatalságodat 40 felett

Fiatalság megőrzése - A jóga ereje 40 év felett

A fiatalság megőrzése napjaink fontos része. Senki sem szeretne a családja, és a társadalom terhére lenni. A jóga, mint ősi testi és mentális gyakorlat, rendkívüli erővel bír az egészség és fiatalság megőrzésében, különösen, ha 40 év felett kezdjük el gyakorolni. Ebben a blogbejegyzésben megismertetlek az Etka-Jóga áldásos hatásaival és megértjük, hogyan segíthet megőrizni fiatalságunkat és vitalitásunkat.

Az örök fiatalság kulcsa - az egészség megőrzése

Az életkor előrehaladtával az egészség és a fiatalság megőrzése kulcsfontosságú. Az Etka-Jóga egy olyan eszköz, amely segíthet abban, hogy ezt az életkorral járó kihívást sikeresen leküzdjük. Etka Anyó az Etka-Jóga Erőgyűjtő Módszer kidolgozója remek példa arra, hogyha már elmúltál 40 akkor is érdemes elkezdeni a gyakorlást. Tudtad, hogy Etka Anyó 55 évesen kezdett el jógázni? Majd sok gyakorlás és felismerések sorozata után kialakította saját rendszerét, melyet a tanítványok neveztek el annó Etka-Jógának. Láttam színpadon 90 évesen fejenállni. Nyaranta a táborokban együtt gyakorolt velünk, nem ritkán megszégyenítette a nála 40 évvel fiatalabbakat is.
Mi volt a titka? A rendszeres gyakorlás, amelyek megerősítik jaz izmokat, javítják a testtartást és növelik az állóképességet, ami hozzájárul a vitalitás fenntartásához.

A stressz leküzdése

A stressz amelyre sokan csak legyintenek, hogy együtt kell vele élni, és csak legyintenek. Aztán amikor jönnek  a szívproblémák, a magas vérnyomás, a diabetes, gyomorfekély és egyéb problémák, akkor már lehet késő változtatni az életmódon. Évekkel ezelőtt ajánlottak nekem egy filmet, amelynek a címe: A stressz, egy gyilkos portréja. Nem kell senkinek sem megijedni, nem a szó klasszikus értelmében vett gyilkosságról van szó. Sokkal inkább dokumentumfilm. Ha szeretnéd megtekinteni, itt megteheted. Bízom benne, hogy utána Te is máshogyan fogod látni a körülötted lévő világot, és igyekezni fogsz azon, hogy minimalizáld a testedet és lelkedet érő feszültségeket.A stressz és a feszültség gyakran az öregedés jelei közé tartoznak.

A jóga gyakorlatok segítenek csökkenteni a stresszt, mivel a mély légzés és a relaxáció a stresszcsökkentés hatékony eszközei. Ennek eredményeként a bőr ragyogóbb lesz, és a ráncok mérséklődhetnek.

Anyagcsere fokozása

Az anyagcserének lelassulása az életkorral jár, ami hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz és az energiavesztéshez. Ezért kiemelten fontos az, hogy odafigyeljünk a minőségi étkezésre. Lehet ami 10-20 évvel ezelőtt meg sem éreztünk, ma már nem való nekünk. Figyeljük a testünk jelzéseit, hiszen tudja, mi a jó neki.  Bár az Etka-Jóga általában nem tartozik a dinamikus mozgásfajták közzé,  mégis segít fokozni az anyagcserét, ami lehetővé teszi, hogy könnyebben fenntartsuk a testsúlyt és növeljük energiaszintünket. 

Az életöröm és az önbizalom növelése

A jóga gyakorlása pozitív hatással van az életörömre és az önbizalomra is. Az apró sikerek amelyeket a gyakorlások alkalmával elérünk, mind-mind segítenek nekünk abban, hogy fiatalabbnak érezzük magunkat, és ez sugárzik is rólunk. Támogatja az önelfogadást. Tegnap ment egy gyakorlat, ma nehezebb – vagy fordítva. Ezt néha nem könnyű elfogadni, de gyakorlással ez a képesség is fejleszthető.

A tartós fiatalság titka - a jóga rendszeres gyakorlása

A jóga rendszeres gyakorlása nemcsak a testet, hanem a szellemet is fiatalon tartja. Azok a nők és férfiak, akik hetente néhányszor jógáznak, élvezik az öregedés jeleinek lelassulását és a jobb életminőséget.

Összegzés

A jóga tehát kiváló eszköz lehet a fiatalság és az egészség megőrzésében 40 év felett. Az egészség, a stresszcsökkentés, az anyagcsere fokozása és az életöröm növelése mind olyan előnyök, amelyeket a jóga kínál. Úgyhogy ne habozz, kezdj el jógaórákra járni, és élvezd a fiatalos életstílust és a tartós fiatalságot!