Ingyenes Etka-Jóga órák

Ingyenes jóga

Miért nincs nálam ingyenes jóga?

Valójában ennek az az oka, hogy sokan szeptemberben amikor az edzőtermek nyílnak végigjárnak minden jógastúdiót, kipróbálják az ingyenes órákat, ingyenesen jóga, zumba, pilates…  egy hónapig más-más oktatónál majd természetesen ugyanezt folytatják októberben is, vagy bejelentkeznek az első alkalom ingyenes című órákra.

Természetesen minden oktatónak megígérik, hogy ők fognak jönni, meg szuper óra volt, és majd a következő órán vesznek bérletet. Az oktató jóhiszeműen várja a következő alkalommal a vendéget, de nem jelenik meg az illető. Természetesen új vendéget nem fogad, mert hát megígérte… De ez nem ám, hogy az én egyedül tapasztalatom! Éppen tegnap este egy tánciskola vezetőjével beszélgettem, és ugyanez a tapasztalata volt.

Ingyenes jóga természetes lenne...

Sokan esnek abba a hibába, hogy az oktató legyen az jóga, tánc bármi hobbiból tart órát, és bármennyiért elmegy órát tartani, mert hobbija. Azt hiszem sokunk nevében elmondhatom, hogy szeretjük amit csinálunk, szeretünk oktatni.

De, hogy egy 1,5 órás foglalkozást az ember meg tudjon tartani egy bizonyos színvonalon, az ember éveket tanult és tanul. Magam részéről elmondhatom, hogy 2007 őszén kezdtem el az Etka-Jógát, és azóta is folyamatosan képezem magam. Több százezer forintot költöttem eddig képzésekre. Mozgásoktatók sokasága van ugyanígy, hogy a délután tartanak órát ahelyett, hogy pl. a gyereküknek segítenének a matekleckében. A jóga illetve tánc bármilyen oktatást akár másod akár főállásként végezzük, nem csak jószándékból hobbiból tartjuk – sokan részben vagy egészben ebből élünk.

Amit már régóta tapasztalok, hogy az emberek nem szeretnek elköteleződni, illetve gyorsan szeretnének mindent megkapni, egyszerre. Sajnos el kell keserítsem mindazokat akik azt gondolják, hogy az Etka-Jóga Erőgyűjtő Módszerben alkalmazott természetes légzés gyorsan megtanulható. Nem! Nem tanulható meg könnyen. – Emlékszem kb. 10 foglalkozáson vettem részt anno amikor valamennyire elkezdtem kapizsgálni a dolgokat. –

Az ingyenes jógán megtudhatnám, jó e nekem ez a mozgásforma....

Egyben biztos vagyok: 1,5 órás foglalkozás után minden felnőtt ember el tudja dönteni azt, hogy számára az Etka-Jóga Erőgyűjtő Módszer, az oktató személye és stílusa befogadható e vagy sem. Óráimon nem árulok zsákbamacskát, hiszen a 100% Felfrissülés garancia minden kezdőnek jár az első órán.

1
00% Felfrissülés garancia: ha az első órán nem azt kaptad amit szerettél volna, akkor kérlek jelezd. Nem kérek magyarázkodást, csak megköszönöm, hogy adtál az Etka-Jóga Erőgyűjtő Módszer foglalkozásomnak egy esélyt, – visszatérítem az óra díját, és barátokként válunk el.

Ha alkalmanként jönne valaki miért drágább egy foglalkozás mintha bérletet vesz?
Szerintem a válasz egyértelmű. Ha Te vállalkozó lennél kinek adnál kedvezményt? Aki minden hónapban rendszeresen jár, vagy aki csak hébe-hóba jelenik meg?

A jóga spirituális dolog, és ezért vétek pénzt kérni, illetve drága stb.?
Az Etka-Jóga Erőgyűjtő Módszer mely 100%-ban magyar módszer nem vallás, és nincs benne spiritualitás Etka Anyó mindig a Teremtőről beszélt, írt. Amíg valaki Magyarországon vállalkozóként tart órát, adót és terembérleti díjat fizet bizony az órának van egy bizonyos díja. Illetve egy jógaóra díja nem csak azt az 1,5 órát takarja amíg Veled foglalkozik. Évekig tartó tanulást, az előtte és utána utazással töltött idejét és a Rád fordított figyelmét is megfizeted az oktatónak. Ezért nincsenek nálam ingyenes Etka-Jóga órák.

Összefoglalva: az ingyenes jóga óra nem más, mint az oktató jóhiszeműsége, amelyet az emberek maximálisan kihasználnak, és visszaélnek vele. Az ingyenes jógán az oktató anyagilag csak rosszul jár. Fizeti a terembérleti díjat, utazási költségét, használja eszközeit.